Alte 49 de blocuri cu aproape 4.500 de apartamente vor fi reabilitate termic

Consilierii locali ai sectorului 4 din Bucuresti au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termica a 49 de blocuri, cu 4.487 de apartamente si o suprafata utila totala de 318.086,29 mp. Valoarea cumulata a investitiilor aprobate este de 210,82 milioane de lei (din care lucrarile de constructii si montaj insumeaza 176,85 milioane de lei).
Durata de executie a lucrarilor este de patru luni de la demararea acestora, in 2019 urmand a fi demarate licitatiile de atribuire a contractelor de executie aferente. Potrivit indicatorilor tehnico-economici, perioada de garantie a lucrarilor este de 5 ani.
Sunt prevazute lucrari de izolare termica a anvelopantei (partea opaca, cea vitrata, termo-hidroizolarea teraselor, respectiv termoizolarea planseului peste ultimul nivel si a celui peste subsol in cazul in care sunt prevazute prin proiectul initial apartamente la parter) si lucrari de reparare/ refacere a instalatiilor de distributie a agentului termic pentru incalzire si apa calda menajera intre punctul de racord si planseul peste subsol/ canal termic.
Cele 49 de blocuri au regimuri de inaltime S+P+4E, S+P+8E, S+P+9E si S+P+10E si au fost construite inaintea anului 1980.