AFRISO: Analizorul profesional pentru centrale in condensatie

image001Incepand din aceasta toamna, in Romania, ca si in restul tarilor UE, in baza noilor directive europene ErP, este permisa introducerea pe piata doar a centralelor in condensatie.

Cu experienta sa de 146 de ani in fabricarea aparatelor de masura, producatorul german AFRISO-EURO-INDEX propune solutii de ultima generatie pentru profesionistii ce doresc sa puna in functiune sa intretina si sa optimizeze astfel de echipamente moderne de incalzire.

Cel mai important aparat este analizorul de gaze de ardere. AFRISO se prezinta cu o gama complet n
oua de aparate. In functie de aplicatiile specifice se poate alege intre BLUELYZER, EUROLYZER, MULTILYZER si MAXILYZER, fiecare in diferite configuratii de echipare cu o multitudine de senzori cu durata extinsa de viata, aparatele arhicunoscute in Romania in ultimii 23 de ani, unde s-au consacrat in pozitia de lider de piata.afriso

Pentru modelele profesionale ÔÇô EUROLYZER STx, MULTILYZER STe si MAXILYZER NG,┬áproducatorul german a introdus multiple elemente noi ce le recomanda ca aparatele ideale pentru noile echipamente de ardere si in special pentru cele in condensatie. Toate acestea sunt certificate T├ťV conforn EN 50372-2, ceea ce insemna ca pot fi utilizate pentru masurari oficiale, inclusiv pentru ┬ácentrale in condensatie, in intreaga Uniune Europeana.

Odata cu implementarea noii Directive Europene si in Romania, din 26 septembrie 2015, utilizatorii de analizatoare de gaze trebuie sa aiba in vedere 5 aspecte  tehnice esentiale:

  1. Rezolutia si precizia de masurare. Elementul primordial pentru o masurare precisa si stabila il reprezinta senzorii electrochimici. Tehnologia de ultima generatie, cu durata extinsa de viata, implementata de AFRISO, aduce avantajul unic al eliminarii inlocuirilor senzorilor electrochimici pe durate de timp extrem de lungi, reducand simtitor costurile de exploatare si necesitatea reetalonarii mijloacelor de masurare. Precizia, rezolutia, repetabilitatea masuratorilor raman neegalate.
  2. Compensarea de H2 la masurarea monoxidului de carbon si certificare T├ťV EN-50379-2. Toti senzorii de CO montati de AFRISO pe analizoarele sale profesionale dispun de compensare a hidrogenului.┬áAFRISO trateaza cu maxima seriozitate aspectul ce priveste in mod direct emisiile de CO la centralele in condensatie si utilizeaza in consecinta cei mai potriviti senzori electrochimici, cu compensarea hidrogenului. Aceste analizoare sunt certificate T├ťV 50379-2 pentru masurari oficiale in UE.
  3. Determinarea corecta a temperaturii aerului de combustie. Un alt element foarte important pentru asigurarea performantelor maxime ale centralelor moderne il constituie determinarea cat mai corecta a randamentului arderii. Erori de chiar si un procent inseamna consumuri semnificativ crescute respectiv costuri ridicate. Pentru a elimina problema la toate centralele cu tiraj fortat (si in special la cele in condensatie), AFRISO include standard in trusele MULTILYZER si MAXILYZER un senzor special de temperatura, cu tija lunga si con de fixare, ce se introduce in tubulatura de admisie aer de combustie.
  4. Eliminarea condensului. Toate analizoarele de gaze AFRISO dispun de dispozitiv WaterStop ce obtureaza automat traseul de prelevare, respectiv blocheaza accesul accidental al condensului in aparat. Astfel se elimina incidente extrem de costisitoare – avarii ce pot aparea atunci cand condensul patrunde in analizorul de gaze.
  5. Certificatul de etalonare ACREDITAT RENAR. Nu in ultimul rand, pentru a garanta rezultatele masurarilor, AFRISO livreaza toate analizoare sale in Romania insotite de Certificat de Etalonare emis in regim ACREDITAT RENAR.

AFRISO-EURO-INDEX va sta la dispozitie cu o gama larga de servicii (service, etalonari, calibrari, verificari metrologice) in laboratorul propriu, precum si alte aparate de masura si control pentru service-ul profesional al echipamentelor moderne de ardere, cum ar fi manometre digitale, detectoare de gaz, umidometre, termodebitmetre, motiv pentru care va invita sa contactati filiala sa din Romania in Bucuresti, Brasov, Constanta sau Timisoara. Mai multe detalii pe www.analizoaredegaze.ro