Adevarat sau fals: Top 3 mituri despre polistiren

1. Polistirenul arde. Fals!
Polistirenul nu se aprinde, acesta doar se topeste.

Chiar daca nu se aprinde sub actiunea directa a focului, orice material se topeste, la o anumita temperatura. Inclusiv titanul! Acesta se topeste la 1668┬░C. In situatia nefericita a declansarii unui incendiu, temperatura ajunge la 3000┬░C si topeste totul in calea sa. Astfel rezistenta la foc a polistirenului devine o falsa problema.

Exista si materiale care sunt prezente in casele noastre si care, intr-adevar, se aprind si ard cu flacara deschisa. Un exemplu este lemnul, care se aprinde la 260┬░C.

ÔÜá Important: Polistirenul pentru izolatii se fabrica din materie prima ignifugata, ceea ce inseamna ca, odata cu eliminarea sursei de foc, polistirenul inceteaza a se topii in maxim 4 secunde.

Programeaza o intalnire la fabrica Hirsch Porozell pentru o demonstratie

2. Cladirile placate cu polistiren nu „respira”.┬áFals!
Cladirile „respira” doar atunci cand sunt aerisite.

Microclima si confortul dintr-o incapere depind in proportie de 98% de o ventilare corespunzatoare, NU de materialul termoizolant care se afla la exterior. De materialul termoizolant depinde doar economia la plata facturilor pentru incalzirea locuintei.

ÔÜá Retineti:┬áCapacitatea de permeabilitate la vapori a polistirenului nu influenteaza microclima din incapere. Umiditatea mare si consecintele acesteia (pereti umezi, mucegai, igrasie) sunt rezultatul unei ventilari precare.

Solicita mai multe informatii despre polistirenul expandat

3. Polistirenul nu rezista in timp. Fals!
Polistirenul este un material termoizolant foarte rezistent in timp, ecologic si usor reciclabil.

Polistirenul expandat a fost produs pentru prima oara in anul 1952. Acesta a fost folosit in premiera ca material termoizolant in anul 1955, chiar pentru acoperisul fabricii unde a fost produs. Pentru renovare, acoperisul a fost demontat 31 de ani mai tarziu, in 1986. In urma examinarii, s-a observat ca polistirenul nu si-a modificat dimesiunea sau consistenta, nu s-a deformat, fiind gasit in stare excelenta.

HIRSCH Porozell implementeaza de peste 30 ani sistemul de management al calitatii ISO 9001, pentru productia placilor de polistiren expandat ignifugat pentru izolatii termice.

Solicita aici documentatia tehnica pentru polistirenul expandat produs de HIRSCH Porozell

HIRSCH Porozell
Sat Rascruci nr. 368A
com. Bontida, jud. Cluj
Tel: +40-(0)264-207171
Email: office.cluj@hirsch-gruppe.com
Site: www.hirsch-porozell.ro


Membru in Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania