4ENVIGO și MC General Construct Engineering își Unesc Forțele pentru Tranziția către Energie Regenerabilă

Într-un efort de a accelera tranziția către energie regenerabilă în România, 4ENVIGO și MC General Construct Engineering au semnat un parteneriat strategic. Acest parteneriat își propune să ofere soluții complete pentru consumatorii mari de energie din sectoarele privat și public, inclusiv modelarea energetică a clădirilor și implementarea de proiecte complexe de energie regenerabilă.

Potrivit comunicatului de presă emis de cele două companii, potențialul pieței fotovoltaice comerciale și industriale în România este estimat la peste 22.5 miliarde euro. În contextul acestui potențial enorm, 4ENVIGO și MC General Construct Engineering doresc să ofere un pachet integrat de servicii pentru a sprijini această tranziție către sustenabilitate energetică, aliniindu-se normelor europene în vigoare.

România se confruntă cu peste 5.6 milioane de clădiri și o suprafață industrială de peste 7 milioane de metri pătrați, unde se pot instala sisteme fotovoltaice. Aceste cifre sugerează un potențial enorm pentru dezvoltarea energiei regenerabile în țară.

Obiectivele de decarbonizare la nivel european impun reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În acest context, România s-a angajat să atingă o cotă de consum din surse de energie regenerabilă de 42.5% până în 2030 și 89.9% până în 2050. Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, este necesară dezvoltarea unei capacități de 11.1 GW de energie solară până în 2030.

Prin acest parteneriat strategic, 4ENVIGO și MC General Construct Engineering speră să contribuie la accelerarea tranziției către un mediu energetic mai curat și mai sustenabil în România, asigurând un viitor mai verde pentru generațiile viitoare.

Descoperă oportunități de afaceri în domeniul energiei regenerabile din România! Ești în căutarea proiectelor și șantierelor din domeniul energiei regenerabile care sunt în curs de desfășurare în țară? www.victa.ro îți oferă acces la astfel de oportunități de ofertare. Alătură-te platformei noastre pentru a explora proiectele în derulare din diverse locații și domenii de activitate precum energia regenerabilă.

SURSA ARTICOL