Peste 60% din incendii au ca sursa un scurtcircuit electric!

Riscul producerii incendiilor este adesea subestimat. Mai mult de 60% din incendii au ca sursa un scurtcircuit electric. Cine dispune de o hota, un extinctor sau un senzor de fum se poate considera adesea in siguranta. Ca nu este chiar asa o arata statisticile: cele mai multe victime nu isi pierd viata in incendii majore, ci adesea in incendii de mici proportii, in locuinte private sau spatii inchise de dimensiuni medii – ca urmare a ignorantei, din motive financiare sau din cauza unei estimari eronate a riscului.

Afla aici santierele care au nevoie de instalatii sigure!

Recomandat de pe Arhispec.ro
Dietzel Tub izolant de protectie, flexibil HFX
Un procent de 73% dintre cele mai frecvente accidentari si decese in urma incendiilor nu sunt cauzate, asa cum s-ar crede de arsuri, ci de intoxicarea cu fum – arsurile reprezinta numai 5%. Un foc intr-un spatiu inchis este pentru multi oameni o imagine infricosatoare, de aceea e important pentru acestia sa identifice cat mai usor o cale de evacuare, vizibilitatea in acest spatiu fiind un factor crucial.

Cea mai periculoasa faza a unui incendiu intr-o cladire are loc in primele 5 minute. Materialele care contin halogenuri genereaza prin ardere de 15 ori mai multe gaze toxice decat materialele care nu contin halogenuri. Emisia redusa de gaze si fum in cazul folosirii materialelor HFT prelungeste intervalul de supravietuire a persoanelor aflate in incinta.