Mentine instalatiile sub control cu kiturile de testare a calitatii fluidului termic de la Chemstal

Agentul termic din centralele termice este încălzit prin preluarea căldurii generate de arderea combustibilului şi recirculat prin pompare prin tot sistemul de conducte, până la calorifere unde cedează căldura încăperilor și se întoarce pe conductele de retur pentru a fi reîncălzită. În cazul centralelor care prepară apă caldă menajeră, apa caldă este dirijată într-un schimbător de căldură sau intr-un boiler unde încălzește apa potabilă, pentru a fi folosită la spălat, baie sau bucătărie.

În general, apa utilizată în circuitul centralei provine din rețeaua de apă potabilă a localităţii sau din puţuri proprii și conţine foarte multe săruri dizolvate. În afară de sărurile metalelor alcaline care nu se depun, toate celelalte săruri se pot depune pe suprafeţele cu care apa este în contact, depunerea formând o crustă aderentă, tare.

De asemenea, în instalaţiile în care agentul termic este constituit doar din apă, există posibilitatea apariţiei coroziunii şi depunerilor de calcar sau mâl la nivelul componentelor metalice sensibile din circuitele hidraulice.  Aceste fenomene pot conduce la reducerea transferului termic, creşterea consumului de combustibil şi uzura prematură a echipamentelor termice, implicând de cele mai multe ori necesitatea curăţării chimice la intervale scurte de timp sau chiar înlocuirea unor repere. În ambele cazuri, pentru a readuce sistemul termic în parametrii optimi de funcţionare, apar costuri suplimentare de întreţinere şi reparaţii.

Pentru a asigura o gamă completă de echipamente speciale, necesare în lucrările de testare, monitorizare şi întreţinere a regimului chimic din instalaţiile termice, specialiştii noştri au ales doar produse care au eficienţă, fiabilitatea şi uşurinţă în exploatare dovedită. Astfel, LABOREX, pe langa gama speciala de agenți de curățare pentru instalații termice,  asigură importul şi distribuţia naţională pentru o serie de brand-uri cu renume mondial pentru echipamente de curăţare a centralelor termice, pompe de încărcare cu antigel şi kituri de testare a caracteristicilor fluidului termic .

KITURI DE TESTARE A CARACTERISTICILOR FLUIDULUI TERMIC

Proprietăţile fizico-chimice necorespunzătoare ale apei şi fluidelor termice, constituie principala cauză a apariţiei problemelor de funcţionare şi randament ale instalaţiilor termice. Monitorizarea caracteristicilor fluidelor termice, conduce la luarea celor mai eficiente decizii referitoare la procedura ce trebuie aplicată în cazul service-ului, curăţării, spălării sau punerii în funcţiune a centralelor termice.

Specialiştii noştri au selecţionat cele mai eficiente şi rapide metode de verificare şi testare precum şi echipamentele aferente, care pot fi folosite şi de către instalatori sau tehnicieni de service, fără a fi necesară o experienţă de laborator.

Kit de testare nivel de pH. Testarea nivelului de aciditate (pH) a soluţiei utilizate în instalaţie vă oferă informaţia necesară pentru a determina caracteristicile corozive ale fluidului termic. Astfel, în funcţie de pH-ul constatat, puteţi afla cu certitudine dacă agentul termic din sistem a devenit acid, proprietate ce poate conduce la deteriorarea echipamentelor. Testul constă în imersarea unei benzi de hârtie specială, în soluția de analizat și simpla comparare vizuală a culorii, cu schema de culori prezentă pe ambalaj. 

Kit de testare a durităţii apei – Cu ajutorul kit-ului de testare a durităţii apei puteţi verifica în mod rapid conţinutul de săruri de calciu şi magneziu prezente în aceasta. Acestă analiză semicantitativă, printr-o simplă comparaţie vizuală, vă permite să luaţi hotărârea corectă în privinţa tratării apei pe care o folosiţi în sistemul termic. Testul constă în imersarea unei benzi de hârtie specială, în apa de analizat și simpla comparare vizuală a culorii zonelor de pe bandă, cu schema de culori prezentă pe ambalaj.  Rezultatul determinării este măsurat in °dH (grade germane), ulterior putând fi facută transformarea în unitatea de măsură cerută.

Kit Biotest  – Kitul Biotest se poate utiliza foarte ușor în vederea monitorizării contaminării bacteriene pentru colectarea probelor din medii solide sau lichide. Colectarea se face prin contact direct pe ambele fețe ale testului apoi prin incubare o zi la temperatura de 35-37°C, două zile la temperatura de 27-30°C sau cinci zile la temperatura de 22°C. Interpretarea datelor privind contaminarea bacteriană se face utilizând instrucțiunile și tabela comparativă.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, dar și pentru gama completă CHEMSTAL, accesați site-ul  www.chemstal.ro sau completati formularul de mai jos: